Schőner Béla

Curriculum vitae...

Schőner Béla 1944. szeptember 16-án született Budapesten.

 

Édesanyját (Pálka Etelka ) hat és fél éves korában elveszítette, - ettől kezdve nevelőszülők (Lőwy Ilona és Schőner Albert ) védőszárnyai alatt telt a gyermekkora.

A 2. világháború utáni nehéz időszak és az ’56-os forradalom veszélyei ellenére is jó szívvel gondolt vissza ezekre az évekre. Ahogyan sokszor fogalmazott: minden rosszban jutott neki valami jó, és valahonnan minden bizonytalanságban kapott egy biztos, szerencsés kapaszkodót.

Mi, akik egy későbbi generáció vagyunk, szájtátva hallgattuk a történetet arról, hogy a legrosszabb lakhatási körülményei közepette is mindig tiszta, ép és vasalt ruhában, friss uzsonnával járhatott iskolába - bizony, ez akkoriban nem volt mindenkinek természetes..., és gyakran mesélte el azt, hogy egy közelben robbanó lövedék ereje hogyan röpítette őt be az élelmiszerboltba úgy, hogy furcsán-puhán landolva egyetlen sérülés sem esett rajta.

 

Egy ideig a véletlennek tulajdonította ezeket az eseteket (volt még jónéhány ilyen az életében), később, asztrológusként természetesen már másként látta, és tanította a saját eseményei mentén a direkciók és tranzitok értelmezését. De ne szaladjunk ennyire előre.

 

Alapfokú tanulmányait a Rottenbiller Utcai Általános Iskola falai között fejezte be 1958-ban, majd következett a Kandó Kálmán Gépipari Technikum: esztergályos szakvizsga (1961), és az érettségi (1962).

Ezek után jött a FőMo (1962), a rendőr-képző (1968), a József Attila Szabadegyetem (1987), a számítógép-programozói iskola (1988)... és más egyéb irányú képzések.

Sokoldalúságának ékes bizonyítéka, hogy a racionális alap-végzettség mellett fiatal korától kezdve zongorázott, zenei tudását magántanárnál fejlesztette, - de ugyanilyen komoly érdeklődéssel bírt a számítástechnika és a fegyveres testületek iránt is.

 

Szeretett veszélyesen élni, vonzották a kockázatos helyzetek, legyen szó az akkoriban leggyorsabb motorkerékpárról, autóról, - vagy épp fogadóirodáról, rulett-kerékről, pókerasztalról. Vakon bízott az őrangyalában (szegény őrangyal, a balesetei felett legtöbbször remekelt, a szerencsejátékoknál már kicsit kevésbé...),  és a végtelen optimizmusa mindig új és új kalandok felé vitte.

Saját bevallása szerint „minden volt ezen élete során, talán csak akasztott ember nem” J...  néhányat sorolnék fel ezekből: mozigépész, szellemi szabadfoglalkozású zenész, katona, rendőr, számítógépes programozó, nevelőtanár, házmester, magánzó taxisofőr... majd a sor végén megtalálta azt, amit egész idő alatt  keresett: asztrológus lett.

Mozgalmas életéből nem hiányozhatott a család sem – bár imádták a nők, és ez viszont is így volt, - 1971 nyarán feleségül vette az Igazit (Répás Erzsébet ). Saját gyermekük nem születhetett, ezért örökbe fogadtak két kisfiút: Csabát és Bélát.

Közben persze Fortuna kezét egy pillanatra sem engedte el: még 1986-ban létrehozott egy klubot, ahol totó- és lottókulcsokat készítettek. Kezdetben csak gyengén közepes eredményeket értek el, ezért azon gondolkodott, hogyan tudná pontosabbá, nyereségesebbé tenni ezeket a számításokat.

Bár széles érdeklődésének még a peremén sem volt addig a horoszkópkészítés, arra gondolt, hogy valami különleges módszerrel talán sikeresebbek lehetnének, így 1987-ben beiratkozott a Kőrösi Csoma Sándor Intézet négy éves asztrológiai tagozatára.

A Dr. Janák Lajos és Dr. Nagy Róbert neve alatt fémjelzett iskola aztán egy egész életre „megfertőzte”. Az ott tanultak hatására nem csak a totó-lottó fogadási szisztéma működött sokkal jobban, de új hivatást – mondhatni: elhivatottságot is adott számára.

Ha bárki megkérdezte tőle, hogyan lett asztrológus, a válasz mindig az volt: tévedésből. J

És tényleg így volt: egy rosszul megjegyzett mondat, majd abból következően egy programozási hiba eredményeképpen jött létre a módszer, amely végül (per napjainkban is) bárki múltját 98 százalékos biztonsággal visszaigazolja – és közel ugyanilyen eredménnyel alkalmas prognóziskészítésre.

Természetesen mindez nem egyik napról a másikra történt.

Először szűk körben, majd egyre távolabbi környezetében próbálta ki a rendszer hatékonyságát,- végül három évtized alatt a tesztelések száma elérte a több tízezres nagyságrendet.

A személyes elemzéseken kívül számos speciális irányban is indított kutatást, melyek közül a ’90-es években magasan kiemelkedett a Dr. Eugen Jonas által kifejlesztett KOZMOBIOLÓGIAI CSALÁDTERVEZÉS magyarországi képviselete.

A két metódus együttes alkalmazása olyannyira sikeres lett, hogy céges formát kellett öltenie: 1992-ben megalakult a Schőner Intézet, ahol rajta kívül tizennyolc asztrológus kolléga fogadta a folyamatosan érkező ügyfeleket. Ezt az intézményt akkoriban európai szinten az első három között tartották számon.

A Bébiterv-project személyes vonatkozásban is bizonyított: családon belül - unoka-sógornőjének két fiúgyermeke után - Schőner Béla „megtervezte” a saját keresztlányát is, aki végül élete további részében a legfontosabb és legbiztosabb pont lett számára.

 

A sikerekkel egyenes arányban szaporodtak a médiában való megjelenések is: újságcikkek, rádiós riportok, televíziós felkérések dömpingje következett... de ezek közül – nem meglepő módon – egyik sem hozta meg az egyedülálló felfedezésnek járó renomét. Hiszen ahhoz, hogy ennek a jelentőségét elismerjék, az asztrológia létjogosultságát kellett volna nyilvánosan elismerni. Erre pedig sem tudományos sem társadalmi szinten nem volt – és sajnos ma sincs – Magyarország felkészülve.

 

Néhány cikk a sok-sokból...

Mindeközben a szakmai kutatások a számítógépes programfejlesztéssel párhuzamosan továbbra is folytatódtak, elkészült a NOSTRADAMUS 1.0 elnevezésű szoftver, amely a maga idejében igen nagy népszerűségnek örvendett az asztrológusok körében – és amely már az alap-funkciókon kívül tartalmazott egy születési idő korrigálására irányzat-specifikusan alkalmas modult is.

Az online jelenlét elterjedésével a világ számos pontjáról érkeztek a sorselemzést kérők, és ékes bizonyítéka a módszer működőképességének, hogy közülük kerültek ki azok is (pl. a Közel-Kelet, Dél-Afrika, USA - Szilícium-völgy, stb.), akik elégedettségük jeleként adott esetben tárgyi, anyagi vagy kapcsolati tőkével szponzorálták a folyamatos előrehaladást, - így lehetőséget biztosítottak a további tesztelésekre.

 

Schőner Béla 1999-ben - egy ilyen kliensből lett üzlettárs meghívására - az Egyesült Államokba ment, és négy éven keresztül Los Angelesben folytatta tevékenységét, Nostradamus Corporation néven. Többek között itt mutatta be egy kiállításon a NOSTRADAMUS szoftver angol nyelvű verzióját, az Astrodamus-t,- és itt alapozta meg mind a program, mind a rendszer tengerentúli sikereit.

A felesége halála volt az ok, ami miatt végül 2003-ban hazatért Magyarországra. Hazatérése után nem sokkal nyugdíjba vonult, és mindennapjait kizárólag a módszer tökéletesítésével, valamint hozzá forduló ügyfelek segítésével töltötte.

Megbízói nemcsak magánszemélyek voltak, hanem cégek és vállalkozások is szép számmal kerültek a partnerlistára... utóbbiak közül sokan – az együttműködés eredményeképpen –komoly egzisztenciális és szakmai fejlődéstörténetet köszönhetnek az asztrológia ezen irányzatának.

Egyre nagyobb lett az érdeklődés az oktatást illetően is. A kezdetben egy-két magántanítványból hamarosan csoportos képzések alakultak ki, melyek már színvonalban és törvényileg egyaránt megkívánták a magasabb szintű szervezettséget.

Ebből a célból jött létre 2014-ben a Magyar Holisztikus Egyesület, melynek további alapító tagjai – a megnevezésben szereplő átfogó szemléletet képviselve - egyéb segítői vonalon (numerológia, grafológia, kineziológia, családállítás, feng-shui) tevékenykednek és oktatnak.

A kutatói munka természetesen nem állt le: a személyes képletek elemzése, és a Jónás-módszer továbbfejlesztése mellett a földrengések (és egyéb természeti katasztrófák) asztrológiai szempontú vizsgálata és előrejelzésének esetleges opciója is a feladatok részét képezte.

A technika fejlődése - és a rendszer működésében megbizonyosodott tanítványok támogatása - lehetőséget adott egy belső tesztelésekhez használatos szoftver elkészítésére, ennek használata, „okosítása”, és adatokkal való feltöltése a mai napig folyamatos. 

Schőner Béla az Egyesület alelnökeként, és a szervezet égisze alatt működő Akadémia Asztrológia Szakának vezetőjeként közel egy évtizeden át (szinte egészen a haláláig, 2022. január 12. †) teljes erőbedobással tevékenykedett az általa összegyűjtött és rendszerezett tudás hasznosításában és továbbadásában egyaránt.

Szellemi örökségét – szakmai és jogi szempontból is – a Magyar Holisztikus Egyesület kezeli és viszi tovább. Jelenleg a Schőner-módszer kizárólag ezen intézmény égisze alatt, két éves képzés keretében, és szigorú vizsgafeltételekkel ismerhető meg és sajátítható el.

Emlékét szeretettel őrzik családtagjai, közvetlen kollégái, tanítványai..., és az a rengeteg ember, aki egykori ügyfélként hálás szívvel gondol az általa adott „útmutatásokra”.

 * * * * *

Ezen biográfia – ahogyan a weboldal többi eleme is – kizárólag a szerző engedélyével, és változtatások nélkül másolható vagy terjeszthető.

 

A Schőner-módszer oktatásával kapcsolatban itt találsz bővebb információt:

https://asztroteka.hu/asztrologiai-kepzes/

Filozófia és hitvallás